Are you my mummy?

Kategori: Film

Jag kanske inte är vacker, men jag ser iaf inte ut som dig!

Kategori: BRA

Att ha ett abonnemang på telefonen kostar sjukligt mycket. Eller, tjaa. Det är ju liksom fett värt, men jag har inte riktigt råd med det just nu. Vi får se hur det blir i höst, när jag får studiebidrag och inackorderingstillägg istället. Då kommer jag förhoppningsvis ha lite pengar iaf.
Snart drar jag till England med mina kusiner. Det ska bli AWSOME! På torsdag åker jag från Norge, vilket på ett sätt känns lite fel, för jag kommer kanske inte komma tillbaks hit förns till jul. Kommer sakna mina småsyskon och pappa supermycket.
Men snart börjar iaf den delen av sommaren som verkligen är SOMMAR för mig. Den tid som spenderas hos morfar och på torpet är den bästa tiden för mig. Pool, kusiner, bio, allmänt bäst, helt enkelt.

Datorer, målning och pengar

Kategori: BRA

Spenderat i stort sett hela dagen med en pensel, målarburk och och evighetslång vägg. Fast tiden går förvånansvärt fort! Eftersom att jag ska börja på skola långt bort hemmifrån behöver jag en dator som jag kan använda, och det lutar just nu åt en lenovo thinkpad med 320gb på hårddisken! Inte så mycket i minne, bara 2gb, men jag tror att jag klarar mig på det. Förhoppningsvis. Jättestor och fin skärm har den, vilket kommer vara underbart. Windows 7 pro ingår också, vilket jag älskar. Enda nackdelen är att jag inte kommer hinna få hem den före jag lämnar norge vilket innebär att jag måste lyckas med att installera suse själv. GULP! Min pappa är ju som experten på datorer i vår familj.
Och nu skrev jag lite för fort. Jag glömde säga att jag får pengar för målningen, och därav kan köpa datorn. Så jag biter ihop och arbetar på.
Lyssnar på 3OH3!'s nya album och jag älskar det. Underbart bra musik och det får mig att minnas förra årets skolstart, när jag satt med alldeles för höga förhoppningar. Jag håller tummarna för att forsmark blir lite bättre, och att jag inte behöver ångra det faktiskt enorma beslut jag tagit. Vi får se hur det går.

Fixeringen vid allt som inte borde finnas i mitt huvud

Kategori: Utseende

Är så trött på vikthetsen som konstant finns i mitt huvud. Trött på att alltid jämför mig med alla jag ser, och i tystnad ställa den eviga frågan "är jag tjockare än henne?". Tänker på dom som lyckas med att inte äta allt dom ser, dom som inte bara har ett stort hål där det borde finnas ett stopp. Varför är ingen som mig? Jag vet vad jag vill ha och vet att det bara är träning och mindre ätning som står mellan mig och det. Men jag orkar inte. Tanken på att göra det senare är alltid lockande nog.
Sitta och tänka nä nu ska jag faktiskt ta och skärpa mig, bara inte precis just nu, är mitt liv. Att inse att de flesta killarna faller för någon annan och inte mig. Vill inte umgås med de närmsta jag har, för i deras närhet försvinner jag.
Ändå lyckas jag hallå mig uppe. Lycklig på ett konstigt sätt. Ibland känner jag nöjd med mig själv. När jag ensam står framför spegeln och bara har mig att jämföra med. När jag tror att den där snygga killen faktiskt precis tittade på mig.

Folk som är tusen gånger snyggare än mig sitter med precis samma tankar. Folk som är tusen gånger fulare än mig sitter med precis samma tankar. Vi kan skylla på dagens samhälle, men vi vet alla att vilken tid vi än lever i skulle killen välja den snyggaste tjejen.

Sommar

Kategori: BRA

Spenderar min tid med att lata mig, se på film och umgås med min stora familj. Hoppas alla har en lika bra sommar som jag har!!

Jag står inte ut med dig och allt det du gör för att folk ska se dig

Kategori: BRA

Har haft en underbar början på min sommar. Klart det har gått upp och ner, men jag skulle nog inte ändra på så mycket. Sket i att vara cool på PaL och gick hem tidigt. Sa inte hejdå till de flesta, men jag brydde mig inte så och gör det inte nu. Fick nya vänner och upptäckte att Linnea och Åsa är precis så underbara kusiner som jag behöver. Och ja, vi kan bli sura på varandra men det löser sig så fort jag slutar vara sur. För det är ju oftast jag, och inte ni, som ser allt som en tävling och skapar problem av allt.
Köpte en fin adam heldring-kasse och en supersnygg vampire weekend-hoodie. Nu vet alla att jag har bäst smak också. Såg kings of convenience i värme, en Adam Heldring med alldeles för liten publik, Vampire Weekend som var så underbart mycket bättre live, Lasse Lindh som fortfarande är min svenska hjälte. Han var den enda artisten som gick ner till publiken och i tillfällig sinnesförvirring blev jag en galen tonåring som kastade mig fram och tänkte "ne nu ska jag fanimej ta på lasse lindh!". Så jag har bara inte kramat honom sen förra årets PaL, jag har även tagit hans hand.
Sen väntade en vecka av länstersjön. Blev inte riktigt som förväntat, men jag kunde ändå njuta till en viss del av att vara där. Lite för många människor i en lite för liten stuga fick mig att bli helt galen. Har upptäckt flera gånger om att jag är så himla lik min pappa både till sättet och i utseendet.
Kom hem till Norge som jag saknat mer än jag trodde. Nu är jag här ensam, men resten kommer hem ikväll efter att ha spenderat gårdagen och delar av idag ute vid havet i en sommarstuga. Själv behövde jag andas lite före jag måste spendera tid med norrmän som jag aldrig förstår. Det blev en obehaglig natt med hundar som fick springa både in och ut, röster som visat sig vara vinden, The IT crew (min nya favvoserie efter the office) och lite blue water high.
Sommaren är här, snart kommer min syster och hennes tillhörande hit och livet känns jävligt bra. Saknar Emelie som faktiskt saknar mig med! Hon sa det i allafall.


Vi hörs!